

9th ORDINARY MEETING OF BELIZE SUSTAINABLE OCEAN PLAN (BSOP) STEERING COMMITTEE

FRIDAY 28th March 2025

Start Time: 9:30 am End Time: 3:00 pm

Meeting Location: Black Orchid Room, Best Western Belize Biltmore Plaza, Belize City

Time	Item	Presenter
9:30 am – 9:45 am (15 mins)	Meeting Called to Order - Welcome - Introduction of new SC Members and MSP Unit staff	Chantalle Samuels CEO of CZMAI and Chair, BSOP Steering Committee
	Review and Approval of Meeting Agenda	
9:45 am – 11:15 am (1 hr 30 mins)	Virtual Presentation of Draft Proposed new National Marine Spatial Planning (MSP) Policy for Belize	Carlos Weiss Environmental Management Specialist IHCantabria
11:15 am – 11:30 am (10 mins)	BREAK	
11:30 am – 11:40 am (10 mins)	Review and Approval of Draft Minutes from 8 th Ordinary Meeting Held October 25 th 2024	Chantalle Samuels
11:40 am – 12:00 pm (10 mins)	Review of Matrix of Action Items/Next Steps	Chantalle Samuels
12:00 pm – 1:00 pm (1 hr)	LUNCH	
1:00 pm – 1:50 pm (50 mins)	Review of Key Accomplishments for FY 2024-2025: - Science & Technical - Stakeholder Engagement - Communications	Samir Rosado MSP Process Lead at CZMAI and Secretary, BSOP Steering Committee Delwin Guevara



	All other Activities	GIS Mapping & Spatial
	- All other Activities	Analyst at CZMAI
	- Milestone 4	
	Outlook for FY 2025/26 and Work Plan	Janel McNab MSP Coordinator at CZMAI and Recording Secretary, BSOP Steering Committee
		Shari Banner-Gentle Communication & Public Relations Officer at CZMAI
1:50 pm – 2:05 pm	Other Matters:	
(15 mins)	- Geospatial Workshop in April	Samir Rosado
2:05 pm - 2:15 pm (10 mins)	Recap of immediate next steps	Chantalle Samuels
2:15 pm – 2:25 pm (10 mins)	Date for Next Meeting and Adjournment -End of Meeting-	Chantalle Samuels